Copenhagen Markets

Copenhagen Markets (det tidligere Grønttorvet i Valby) er Nordeuropas største markedsplads og distributionscenter med en omsætning på 15 mio. kroner om dagen. Kunderne kommer fra Sjælland og Sydsverige, og varerne sælges pallevis.

I samarbejde med Ian Kjær, vores hovedleverandør fra Brdr. Kjær, satte Vesterbro Mad i 2020 indsamling af overskydende frugt og grønt i system. En transport- og distributionsaftale mellem Fødevarebanken og Røde Kors Hovedstaden blev sat i værk. Fødevarebanken sørger for, at de mange tons fordeles til madfællesskaber, bosteder, skoler og andre institutioner på hele Sjælland. Maduddelingerne under Røde Kors Hovedstaden fordeler overskydende frugt og grønt til 60 familier fire gange om ugen i deres to maduddelinger. Gode råvarer der tidligere blev kasseret, omdannes nu til fællesskab og nærende måltider i udsatte familier.  

Et stærkt partnerskab i bekæmpelsen af madspild blev etableret mellem Brdr. Kjær, Røde Kors Hovedstaden og Fødevarebanken, inden at Vesterbro Mad trak sig ud for at forfølge sin passion for socialgastronomiske madfællesskaber.